Kegagalan

Kegagalan adalah satu perkara perit untuk diterima apatah lagi ianya melibatkan perkara yang benar2 kita yakin bahawa kita mampu untuk memiliki atau beroleh kejayaan.Bak kata Tuan Budi, benda dah masuk dalam tekak, dah rasa kemanisannya, tiba2 kena korek bawa keluar...

A Fighter

Tahu apa yang menyedihkan tentang sebuah harapan? Engkau menanggung bebanan harapan sekumpulan manusia; bukan seorang, bukan dua orang, tetapi sekumpulan yang bilangannya majmuk.Engkau berusaha sedaya upaya hingga ke puncak, namun setibanya di puncak, harapan itu...

My Magical Week (MMW) – iii

Sebenarnya since Rejab yang lalu (the exact date is March 9th), MMW dilalui dengan pelbagai rutin tidak tetap namun boleh dikatakan 92% konsisten dengan penuh pemaknaan. Ianya ibarat eksperimen setiap kali mencuba rutin baharu. Yang terbaru;3:30am – Strategic...

My Magical Week (MMW) – ii

Aku tak faham kenapa MMW perlu ada sampai dua post ni. Aku nak cerita lain sebenarnya, tercerita how MMW terwujud pulak. Dah la last paragraph tu ada macam sedih sikit. Dah teremo sekejap, shit la. Ok fokus. So recently, aku macam dah dapat baca sikit pattern MMW aku....

My Magical Week (MMW) – i

Abaikan sunday, monday, tuesday semua tu. Just focus kepada column of activities Untuk mengekalkan hari2 aku sentiasa productive kat office last year, aku ada buat schedule untuk aku patuhi at least 2 column setiap hari + SELLING (wajib buat tiap2 hari) 2 column +...

Excited Setiap Kali Buka Inbox

Satu je aku harap pada ketika ini. Aku harap perasaan excited ini berkekalan dan tahap produktif masih sama seperti hari ini. Buka inbox, baca dengan penuh teliti, pilih the best, dan beri komitmen 300%. Itu saja. Jika tidak terpilih sekalipun, esoknya masih lakukan...
Stay Updated
Masukkan email untuk dapat notification sebaik sahaja ada post baru di journey.amalyyna.com
Worry not, we respect your privacy :)